Reseptit

Sokeriset sitruunadonitsit (V)

Jos pääsiäisenä ei herkut tule korvista ulos, niin tässä olisi vielä yksi resepti pääsiäisherkkujen joukkoon! Sitruunaiset donitsit sopivat hyvin kevääseen raikkaalla maullaan ja valmistuvat nopeasti donitsivuoan avulla.

Resepti 12 donitsiin:

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

¼ tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

½ dl sulaa maidotonta margariinia tai rypsiöljyä

1,5 dl vettä

2 tl omenaviinietikkaa

Puolikkaan sitruunan mehu

1 rkl raastettua sitruunan kuorta

Sulaa margariinia voiteluun (1-2 ruokalusikallista riittää)

½ dl sokeria sokerointiin

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, omenaviinietikka, margariini/rypsiöljy sekä sitruunan mehu ja kuori. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Täytä donitsivuoka taikinalla puolilleen (pursotin on tässä hyvä mutta onnistuu myös lusikalla). Paista donitseja 200 asteisessa uunissa 7 minuutin ajan.

Voitele donitsit sulalla margariinilla ja irroita vuoasta. Kääntele donitsit vielä sokerissa.

Hintaluokka: alle 1 euro / donitsi

Coconut Gastro somessa

Instagram

Pinterest

YouTube

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s