Reseptit

Pähkinäinen bataattipata

Afrikasta inspiraation saanut bataattipata on lempeän makuinen ruoka, joka maistuu leivän kanssa. Maapähkinävoi antaa padalle täyteläisen kermaisen maun.

Resepti neljälle:

2 keskikokoista bataattia kuorittuna ja kuutioituna

1 prk kidneypapuja

1 sipuli hienonnettuna

2-3 valkosipulin kynttä murskattuna

Pala tuoretta inkivääriä raastettuna (noin peukalon kokoinen pala)

1 tlk tomaattimurskaa

1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita

3-4 dl vettä

2 tl juustokuminaa

1 tl kanelia

1 tl jauhettua korianteria

1 t suolaa

Öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää pannulle sipuli, juustokumina, kaneli sekä korianteri. Kuullota hetki ja lisää bataatti joukkoon. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.

Lisää pannulle tomaattimurska sekä maapähkinävoi. Valuta ja huuhtele kidneypavut ja lisää pannulle. Lisää joukkoon vielä vesi sekä suola ja anna seoksen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsyneet täysin. Tarjoile pata leivän kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

P.S. Kylkeen sopivan leipäohjeen löydät täältä.

Muista seurata CoconutGastroa myös Instagramissa sekä Pinterestissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s